en ny idé!

Ibland slår tanken mig... fan va jag är smart..
jag kommer på så bra lösningar till saker,
tänker liksom steget längre.

Det är alltid kul när den tanken slår mig i alla fall :)

Så här kommer ett förslag,
hoppas att ni nappar på det,
i min hjärna(som är ganska stor)
så är detta skitsmart!

Eftersom läsarna i min blogg består av typ,
98% tjejer så vad passar då bättre än

RECEPTUTBYTEN?!

Nu vill jag ha era bästa recept,
något extra bra tips till oss andra eller
bara en riktigt jädra god kladdkaka i all sin enkelhet!

Jag menar, alla har ju sina egna knep..
O oftast blir det ju att man lagar/bakar samma gamla grejer..

Så här kommer ett smarrigt tips från mig,
ni andra fyller bara på i kommentarerna!

FAN VILKEN IDÈ ASSÅ... :)

Min mormor lagade alltid detta, o man vill slicka tallriken efter sig!

den har inget namn, men här är en snabb beskrivning
mormors kotletter i i sås med sparris o potäter till det!(alla mått är ungefär)
valfri mängd kött, valfritt, ex... bogfläsk, fläskfile/kotlett, skinkstek, kyckling osv..
2 konservbuskar med sparris (jammi)
matlagningsgrädde
salt
peppar
redning
soya
buljong
bryn köttet
koka ur pannan med lite vatten (detta mellan varje omgång kött om man gör mycket)
lägg sedan köttet i en ugnsform
häll i skyn i stekpannan (det du fräste ur mellan köttet)
häll i spadet från sparrisarna i skyn
o lägg sparrisarna på köttet i formen
häll i grädden, soyan o buljongen o låt koka upp
häll i redningen tills du är nöjd
smaka av med salt, peppar
häll på söööösen på köttet i formen
o skjutsa in det i ugnen
200grader i 20min
koka potäter.. (kanske under tiden du gör köttet?)
NJUUUUT, så nedrans gött att en brunsås aldrig kommer bli detsamma!


//miss fejsbook








Kommentarer
Postat av: Stephanie

KRÄFT SOPPA MED VITLÖKSBRÖD. (3-4 pers)



Du behöver:

Margarin

En morot

En gul lök

400 g Kräftost

ca 3 dl grädde (efter smak och tycke)

Kräftstjärtar



Hacka lök och morot jätte smått och bryn i kastrull.

Häll i kräftosten och späd ut soppan med grädde (smaka av och avgör själv hur mycket grädde du vill ha i). Låt sjuda ca tio min. Häll i kfrätstjärtarna (eller ha dom i en skål brevid) precis innan servering så att stjärtarna inte blir sega.

In med vitlöksbröden i ugnen - servera!



Passar perfekt som förrätt då den är mastig, men även som en festlig varmrätt om man så känner för det. Ska man servera som varmrätt, dubbla receptet!



2011-01-13 @ 09:31:27
Postat av: mamma

skicka recept ALLA läsare så kanske vi får se Anna vid spisen här hemma!!!!

2011-01-13 @ 10:39:14
Postat av: Anonym

låter smaskigt! jag gör något liknande, valfritt kött brynes o läggs i en form. Blanda creme fraiche, grädde, soya, chilisås (thai)varianten på flaska, salt peppar & lite vitlök. häll över köttet och in i ugn typ 200 gr i ca 30 min beroende på kött.

2011-01-13 @ 19:30:27
Postat av: cecilia

jösses, vi är nog inte så variationsrika eftersom de recept som är skrivna brukar jag också göra. men undrar om några har erfarenhet av matkasse, det börjar tydligen bli poppis.

2011-01-13 @ 22:49:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0